Odla Ihop Tanto är Odla Ihops första odlingsplats. Den startades 2016 och är cirka 2500 kvm. Vi har skogsträdgårdar, kryddland, grönsaksland, komposter och ett dragväxtområde. 
Vi har tre bodar för kök, snickeri och måleri. 

Odla ihop tanto funkar så här

INTRODUKTIONSTRÄFFAR

I Odla Ihop Tanto deltar du i två introduktionsträffar innan du deltar i arbetsträffar och arbetsgrupper.
Den ena träffen är för information om Odla Ihop och permakultur, den andra för att få praktiskt "körkort" i sådant som att orientera dig bland redskap och verktyg, hantera vatten och spritkök, få kunskap om rutiner och regler på platsen.

KÖRKORTSINTRO
Söndag 27:e april 14.00-17.00
Om våra rutiner på odlingen - hur man tar hand om redskapen, får fram vatten, sätter på spritkök, mm.

ODLA IHOP-INTRO
Söndag 4:e maj 14.00-17.00
Om permakultur och Odla Ihop. Du får veta vad Odla Ihop är - hur vi kom till, hur vi är organiserade, lite om vår historia och vår värdegrund. Jenny Salmson leder träffen.
 

uppvärmning

Alla som är i odlingarna, oavsett om det är arbetsträff, workshop eller event gör en uppvärmning på 15 min ihop. Då rensar vi ogräs, täcker jord, vattnar och plockar skräp. 
 

arbetsträffar

Vi har regelbundna arbetsträffar under sommarhalvåret från april till oktober.
De annonseras på vår FB-grupp Odla Ihop Tanto.
 

samordningsgrupp

Helst deltar någon från varje temagrupp i de samordningsmöten vi har för att stämma av med varandra så att vi prioriterar rätt saker och så att våra temagrupper samverkar och hjälper varandra. Samordningsmötena hålls digitalt den tredje torsdagen i varje månad kl 19.30-21.00. Alla medlemmar är välkomna att delta.  

var med i temagrupper

När du deltagit i introduktionsträffarna och blivit medlem är du välkommen att delta i de temagrupper du vill vara med i. 

De grupper vi har nu är: 

perenn

Skogsträdgård, perenna grönsaker. Planering, design, uppdrivning, förökning, plantering, inköp, fröskörd och -hantering. Skyltning.

grönsak

Bäddplanering, fröhantering, inköp, förkultivering, utplantering, sådder, skötsel, gallring, skörd, förädling, skyltning. Kunskapsförmedling.

jord

Varmkompostering, kallkompostering, bokashi, maskkompost. Näringsplan, jord- och växthälsa. Insamling av material för komposter. 

snickeri, måleri, reparation

Bänkar, bord, skyltar, spaljéer, vävstaket, bevattningslösningar, pergola, portaler, skulpturer, stenläggning, mureri. Reparation och vård av redskap och byggnader. Inköp, transport. 

arbetsträff

Värdskap eller assistering av arbetsträffar. Planering av dem, inköp av fika etc. Välkomnande av människor och ha trevligt ihop.

event

Yoga, fesitval, nattbio, långbord ... vad man nu tycker vore kul. Bemanning, förberedelser, marknadsföring, finansiering.

nätverk

Bygga relationer med politiker, andra odlingsplatser, hållbarhetsinitiativ, med mera. Gå på branchträffar, konferenser och skapa samarbeten.

externkommunikation

Hemsida, sociala medier, medier.

internkommunikation

Medlemsutskick, forum, organisera, bygga föreningen.

finansiering

Söka medel för löpande verksamhet och projekt, finansiera byggnation, söka spons. 

lokal & bygge

Hitta en lokal för oss till dess vi har ett eget hus.